och välkommen till vår hemsida, denna

Vad är Visa Röster?

Visa Röster är en vokalgrupp från Lund och Malmö som sjunger datorspelsmusik, psalmer och jazz. Tre CD och en konsert-DVD från vår bejublade konsert i London.

Visa Röster sjunger a cappella, dvs helt utan instrument. Musik har aldrig låtit skönare! Svängande toner och jazziga arrangemang, professionellt framförda. Och så är det så behagligt rent också!

A Cappella Video Formula 1 Simulator

Visa Röster rockar loss, direkt från Copenhagen Retro Concert och Kulturnatten i Lund:

Titta direkt via YouTube eller ladda hem filen själv: Visa Röster - Formula1Simulator Live.avi (28 MB - längd 03:55) Numera i full widescreen 16:9.

Visa Röster video
Visa Röster International Karate

Videon "Commodore_64_a_cappella"

Titta på Visa Röster när vi sjunger "International Karate" live på scen i London.

Titta direkt via YouTube eller ladda hem filen själv: Commodore_64_a_cappella.avi (25 MB - längd 04:30)

"Bizarrt, men vackert!" var originalkompositören och datorspelsmusiklegenden Rob Hubbards kommentar till vårt framträdande.

Visa Röster på iPhone

Visst är det sant! Visa Röster har gjort musiken till det kommande iPhone-spelet "iMule". Spelet släpps senare i höst / vinter 2009.

Visa Röster på SVT

Visa Röster framförde en svit med Nintendo Wii-låtar a cappella i programmet "Bobster/Rampljuset". Detta har visats några gånger i februari 2009 och oktober 2008.

Visa Röster video

Visa Röster video

Visa Röster video

Konserten den 23 september i Lund

Visa Röster höll konsert i Stadshallen, Lund den 23 september 2006 med titeln "Svenska psalmboken vs. Commodore 64". Denna konsert var del av "kulturnatten", en årlig återkommande tradition i Lund. Stadshallens 400 platser var fulla! Läs mer om konserten här.

Visa Röster till Italien

Visa Röster tog en tur till Italien 7-14 oktober 2006 för att sjunga svensk folkmusik. Vi framträdde under en veckas tid i bl.a. Turin, Milano, Verona och Venedig.

Visa Röster i svensk radio

Visa Röster var med i programmet "Kulturriket" i svensk radio P4 Riks söndagen den 6 augusti 2006 klockan 14:00. Det blev en kvarts intervju om datorspelsmusik och Visa Rösters publik och framtid. Du kan lyssna till intervjun i sin helhet här.

Visa Röster i dansk radio

Visa Röster sjunger två julsånger och tre datorspelslåtar den 24 och 25 december 2005. Programmet sändes i dansk radio P1 i programmet Harddisken. Du kan lyssna på programmet i dess helhet här. Det blev en skön intervju med Visa Röster om hur vi började sjunga och varför vi sjunger datorspelsmusik. Foto: Jens Johan Schwarzer.

Visa Röster in Radiohuset, Denmark

Visa Röster på TV

Visa Röster var med i ett kort inslag i programmet "Kontroll" i Kanal 1 den 5 december 2005. Vi sjöng tillsammans med datorspelsmusiklegenden Ben Daglish och hans band Stuck-in-the-80'ies. Programmet innehöll ett större reportage om musiker som utövar retromusik.

Ny CD: READY. Vocally too

Ja, det är sant. Visa Röster har släppt sitt fjärde album "READY. Vocally too". Det är uppföljaren till "*** Commodore 64 *** Vocally", och vårt releaseparty var i Köpenhamn på "Copenhagen Retro Concert" (mer om detta nedan).

cd4_cover

Detta är albumet med stort A för dig som gillar retromusik. Med 18 välkända VIC-64-spellåtar, nästan 70 minuter a cappella och röstmagi. Om du någonsin spelat spel som Commando, Bomb Jack, Delta, Rambo, Wizball, M.U.L.E., Thrust, Roland's Rat Race, Caverns of Khafka, Formula 1 Simulator, Fairlight, Zoids, Thanatos eller Last Ninja 3 - då är denna CD för dig!

Med hjälp av prisade remixers som Makke, Larsec, Sumppi, DHS, O2 och Mahoney så håller inte bara a cappella-delen av denna skiva toppklass, utan även den andra halvan av CDn med röster och instrument är godis för dina öron.

cd4_back

CDn kan du beställa direkt från oss på Beställ CD-sidan.

Några tidigare konserter

Köpenhamn, 5 november 2005. Vi medverkade i "Copenhagen Retro Concert" och sjöng datorspelsmusik!

Jag vill höra er!

Här är några 30-sekunders smakprov från CDn "Vokalmusik på svenska":

CDn innehåller 17 sånger, nästan en timme skön vokalmusik! Vi ska vi gladeligen skicka en skiva till dig mot en mindre peng! Beställ ditt exemplar genom att klicka här. Skivan finns inte att köpa i någon vanlig skivaffär.

Observera att skivan innehåller sång på riktigt. 90% av all nyproducerad musik använder autotune, en metod att stämma sång i ett datorprogram så att den blir ren. Det slipper du på denna skivan! Mer information om vad vi sjunger hittar du på sidan om Sångerna.

Vi har en gästbok också, tryck här för att läsa och skriva i den!

Den senaste hälsningen:

Finns det fler CD?

Jadå, till vår livekonsert i London gjorde vi cd:n *** Commodore 64 *** Vocally, datorspelsmusik från 1984-1991, a cappella. Datorn hette "VIC-64" i Sverige.

"Världens bästa Commodore 64-remix CD" enligt läsarna på webplatsen www.remix64.com i konkurrens med 11 andra kommersiella skivor. (2005)

Detta är en skiva med härlig a cappellamusik, till bredden fylld med datorspelsmusik från 1984-1991. Ett annorlunda projekt, som vi tror att ni kommer gilla. Datorer på den tiden kunde endast spela tre toner samtidigt, vilket tvingade kompositörerna att fokusera på melodi, struktur och flöde - något som många tycker saknas i dagens moderna musik! Du kan beställa en kopia genom att klicka här.

Här är några 30-sekunders smakprov från CDn:

Och, om du har tid och tålamod, en komplett låt från CDn:

Lite roliga foto finns på konsertfotosidan.

Hur ser ni ut, egentligen?

Sofia
Sofia Åberg, fjäderlätt sopran

Karin
Karin Öjehagen, kristallklar sopran

Hanna
Hanna Kappelin, smäktande sopran
Elsa
Elsa Persson, swingsugen alt
Pex
Pex Tufvesson, taktfast tenor
Johannes
Johannes Lindén, pricksäker bas

Mer information hittar du på sidan om Medlemmarna!

Kontakta oss

Du kan kontakta Visa Röster genom att skriva ett email till visa(snabel-a)livet.se

Tack för besöket, välkommen åter! / Visa Röster
och du hittar dem på http://www.livet.se/visa